Agility

De K.C. Delft kent voor Agility (voorheen Behendigheid) een opleidingstructuur van 3 seizoenen per jaar. We starten in januari, mei en september.
Een opleiding agility omvat 3 à 4 cursussen, nl.:

• Beginners
    In deze cursus wordt kennis gemaakt met een aantal toestellen en wordt een begin gemaakt met het aanleren van deze toestellen, zoals de hoogtesprong, de tunnel, de slalom (paaltjes), de band, de breedtesprong (breed), de tafel en de kattenloop. Niet in elke beginnerscursus zal elk toestel aan de beurt kunnen komen. Wel wordt een begin gemaakt met het lopen van een parcourtje (een combinatie van meerdere toestellen).
  • Gevorderden
    In deze cursus gaan we verder met het aanleren van de toestellen en komen, als het niveau van de cursisten dat toelaat, ook de A-schutting, de slurf en de wip aan de orde. We blijven oefenen op de toestellen die in de beginnerscursus zijn aangeleerd. Het lopen van een parcourtje komt uiteraard ook in deze cursus aan de orde, waarbij het aantal toestellen en de moeilijkheid van het parcours zullen toenemen. Ook zullen we beginnen met het aanleren van de diverse wissels.
  • Vergevorderden
    In deze cursus zal de nadruk liggen op de volledige beheersing van alle toestellen. Vooral de slalom, de band en de wip geven vaak nog problemen. Verder werken we toe naar het lopen van een volledig parcours op A niveau (eerste wedstrijdniveau).
  • Vergevorderden 2
    Deze cursus is eigenlijk een herhaling van de vergevorderden cursus maar speciaal gegeven voor die combinaties, die nog net niet toe zijn aan de wedstrijdgroepen of de recreantengroep.

Na deze 3 of 4 seizoenen ben je samen met je hond in staat om een parcourtje te lopen. Nu heb je de mogelijkheid om verder te trainen in een van de volgende groepen:

• Recreanten
    Deze groepen zijn bedoeld voor cursisten die 1 keer in de week lekker een uurtje Agility willen doen met hun hond, waarbij de nadruk ligt op veiligheid, gezelligheid en nog wat bijleren.
  • Debutanten wedstrijd
    Deze groepen zijn bedoeld als opstap naar de wedstrijdgroepen voor combinaties die uit de opleiding komen en wedstrijden willen gaan lopen. Hier wordt vooral veel geoefend om een parcours op A niveau zo goed mogelijk te lopen.
  • Wedstrijd
    Deze groepen zijn geschikt voor combinaties die al wedstrijden lopen in A-, B1-, B2- en C- Klasse.

Voorwaarden

Iedereen die met Agility wil beginnen moet voldoen aan de door de K.C. Delft gestelde eisen, namelijk:

• De combinatie van baas en hond heeft minimaal een diploma Basiscursus-1 behaald of een gelijkwaardig diploma.
  • De hond is ouder dan 12 maanden, de baas is ouder dan 12 jaar (kinderen tussen 8 en 12 jaar alleen in overleg met de instructeur).
  • Baas en hond zijn beide in goede gezondheid.
  • De hond moet zonder problemen los van de riem kunnen werken.
  • De handler is lid van KC Delft (aanmelden is mogelijk in de webshop).
  • Kosten: € 55,00

/** (*) Lees beslist ook Is agility geschikt voor mijn hond en mij?.**/

Voor een beginnerscursus Agility moet je je vooraf als geïnteresseerde aanmelden. De periode waarin dat kan, wordt een aantal weken van tevoren aangekondigd. Houd daarom vanaf begin november, medio april en medio juli de website of de webshop in de gaten! Let op: niet elk cursusseizoen start er een beginnerscursus Agility.

Elders Agility gedaan?

Als je met je hond al enige vorm van Agility hebt gedaan en je verwacht in een hogere groep te kunnen instromen, neem dan op met de Agility-commissie. Dan kan in overleg worden vastgesteld wat voor jullie samen het meest geschikte niveau is om te gaan deelnemen.

Startlicentie

Loop je cursus bij K.C. Delft en wil je wedstrijden lopen? Een startlicentie aanvragen of verlengen kan via de Raad van Beheer afdeling Sporten.

Neem de eerste les een kopie van het inentingsbewijs van je hond mee om aan je instructeur te laten zien. Lees ook onze cursusvoorwaarden en de Praktische tips & huisregels.

Bewaren