FCI Obedience

De FCI Obedience (voorheen Gedrag & Gehoorzaamheid) is een sport waarbij het doel is dat de hond allerlei gehoorzaamheidsoefeningen volledig beheerst, van apporteren tot volgen, van blijven tot de hond vooruitsturen naar een vak waarbinnen hij vervolgens nog een aantal oefeningen moet uitvoeren.

Na de Voorbereidende Sportcursus (VBS) kan worden gestart met de beginnerscursussen voor de FCI-obedience. Dat zijn de Voorbereidende Obedience Beginners (VOB) en daarna de Voorbereidende Obedience Gevorderden (VOG). De VOB en de VOG worden afgesloten met door de KC Delft af te nemen examens.

Na de VOB en de VOG zijn er vier niveaus: Beginners en 1, 2 en 3. Na het behalen van het diploma op een bepaald niveau kun je aan landelijke examens en wedstrijden deelnemen om op een hoger niveau te komen. Tijdens deze cursussen komen veel nieuwe en vaak moeilijke oefeningen aan de orde. Het accent ligt daarbij op een hoge mate van perfectie. En dat lukt natuurlijk alleen als je dat als baas geweldig leuk weet te maken voor je hond!

Voorwaarden

  • De combinatie van handler en hond heeft de cursus VBS of Basiscursus-2 gehaald.
  • De hond is ouder dan 12 maanden.
  • De handler is lid van KC Delft (aanmelden is mogelijk in de webshop).
  • De duur van de cursus is 10-12 weken.
  • Kosten: € 55,00

Voor de cursus Voorbereidende Obedience Beginners (VOB) moet je je vooraf als geïnteresseerde aanmelden. De periode waarin dat kan, wordt een aantal weken van tevoren aangekondigd. Houd daarom vanaf begin november, medio april en medio juli de website of de webshop in de gaten! Let op: niet elk cursusseizoen start er een VOB-cursus.

Inschrijven voor de andere cursussen kan vanaf het einde van ons cursusseizoen in de webshop. Houd de website in de gaten, een aantal weken van tevoren wordt aangekondigd wanneer de inschrijving opent!

Wil je meer informatie, neem dan contact op met het cursussecretariaat.
Neem de eerste les een kopie van het inentingsbewijs van je hond mee om aan je instructeur te laten zien.

Lees ook onze cursusvoorwaarden en de Praktische tips & huisregels.

Loop je cursus bij K.C. Delft en wil je wedstrijden lopen? Een startlicentie aanvragen of verlengen kan via de Raad van Beheer afdeling Sporten.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren